Een bedrijf met een rijke historiek

Een bedrijf met een rijke historiek

Oprichter Henri Pêtre, zoon van een brouwersfamilie, start zijn professionele activiteiten in 1975 en bouwt meteen een stevige reputatie op als Vlaamse referentie in het verhandelen van Franse wijnen.

Wijndomein in de Médoc

Wanneer vader Henri een wijndomein in de Médoc koopt, gaan de vakanties van het gezin Pêtre ieder jaar richting Frankrijk.

Tweede generatie: Thomas Pêtre

In september 2000 vervoegt zoon Thomas Pêtre de zaak en treedt Wijnen Henri Pêtre een nieuwe fase in van groei en internationalisering. Na het overlijden van zijn vader, neemt Thomas de zaak over. Hij volgt een opleiding in de 'Ecole des Vins de Bordeaux' en hij loopt stage bij verschillende Franse wijnboeren. Zo versterkte hij ter plaatse de banden die zijn vader had gelegd. Hij leert er het vak en gaat er ook nu nog meerdere keren per jaar langs.

Wijndomein in Saint-Emilion

In 2009 zet ook Thomas Pêtre voet op Franse bodem, met als resultaat een klein maar fijn wijndomein in Saint-Emilion, genaamd Chateau de Set.
De voorliefde van Thomas voor de Bordeauxregio hoeft niet te verbazen. Thuis kwam geregeld een fles Bordeaux op tafel en Wijnen Pêtre is tot op de dag van vandaag gespecialiseerd in wijnen uit de regio van Bordeaux.
Het mag dan ook niemand verwonderen dat eigenaar Thomas nauwe banden onderhoudt met zijn producenten en dat er vaak hechte vriendschapsbanden ontstaan.

Meer artikels

Een Bedrijf Met Een Rijke Historiek - Artikel - Wijnen Pêtre

Ayala

Champagne AYALA is één van de oudste champagne huizen, gevestigd in Aÿ, in...
Een Bedrijf Met Een Rijke Historiek - Artikel - Wijnen Pêtre

Château de Set

Onder het motto klein maar fijn!   De grootte van de wijngaard zegt niet...
grapes

A glass of wine won't give you all answers
but it will help you forget some questions

Schrijf je in op onze nieuwsbrief